خواص گیاهان دارویی قسمت دوم

 

 

40- زردچوبه

تقویت کننده کبد – تقویت کننده قوه بینایی – تقویت کننده معده – تقویت کننده دستگاه گوارش – ادرار آور – اشتها آور – دافع سنگ کیسه صفرا .

طریقه مصرف : همراه تمامی غذاهای گرم مصرف کنید .

41 – زیتون

اشتها آور – تقویت کننده قوای مغزی – تقویت کننده معده – زیاد کننده قوای جنسی – مسهل – ضد قولنج و کبدی و کلیوی .

طریقه مصرف : روزانه 2 قاشق از روغن آن میل کنید .

42- زنجبیل

تقویت کننده اعصاب – تقویت کننده حافظه – ضد سم – تقویت کننده معده – انرژی بخش – تقویت کننده دستگاه تناسلی – دافع رطوبت معده و روده – ادرار آور – تسکین دهنده عطش – تقویت کننده دستگاه گوارش – ضد چربی خون .

طریقه مصرف : از هر 7 روز یکبار یک قاشق زنجبیل آرد شده را در یک استکان آب جوش حل نموده شکر اضافه کنید و در طول روز میل نمایید .

43- زعفران

نشاط آور – مقوی قوای مغزی – دافع اخلاط بلغمی – ادرار آور – تقویت کننده دستگاه تناسلی – تقویت کننده قلب – ضد عفونی کننده – ضد سرفه .

طریقه مصرف : در هفته یکبار همراه غذاهای گرم میل نمایید .

تذکر : مصرف بیش از حد آن جنون آور بوده و به مرگ منتهی می شود .

44- زرد آلو

دارای ویتامین آ – زیاد کننده نور چشم – درمان کننده شب کوری – کمک کننده به رشد طفل – ضد عطش – ضد حرارت معده .

طریقه مصرف : روزانه 4 عدد میل کنید .

45- زوفا

لطیف کننده پوست – ضد نفخ – ضد ورم ششها – ضد سم – تقویت کننده ریه – خلط آور – تقویت کننده معده – تصفیه کننده خون – التیام بخش – تقویت کننده عمومی دستگاه های بدن .

طریقه مصرف : یک چنگه را در 5 لیوان آب بمدت 3 دقیقه بجوشانید و 30 دقیقه بگذارید دم بکشد و سپس صاف نموده و در مدت 7 روز مثل آب بیاشامید .

46- کرفس

ضد روماتیسم – عرق آور – دارای ویتامین های آ ، ب ، ث – تقویت کننده لثه – ضد خونریزی – ضد نفخ – ضد سنگ کلیه و مثانه – قاعده آور – محرک نیروی جنسی – تقویت کننده دستگاه تنفسی – اشتها آور – تقویت کننده معده و قلب .

طریقه مصرف : بمدت 10 روز روزانه 2 لیوان از عرق آن را بیاشامید .

47- کاسنی

تصفیه کننده خون – دارای ویتامین ث – ضد حرارت صفراوی – ضد استفراغ – تقویت کننده قوای جنسی – ضد التهاب معده .

طریقه مصرف : یک چنگه گیاه را 3 دقیقه بجوشانید و 30 دقیقه بگذارید دم بکشد و سپس صاف نموده و مثل آب بیاشامید .

48- ریشه کاسنی

تقویت کننده معده – تب بر - ادرار آور – ملین – دافع اخلاط خون – درمان کننده دردهای مفصلی – زیاد کننده شیر مادر – تصفیه کننده خون .

طریقه مصرف : اندکی را به مدت 3 دقیقه بجوشانید و سپس صاف نموده و میل نمایید .

49- کاهو

درمان کننده بی خوابی – ضد احتلام – ضد سفیدی مو – اشتها آور – دارای ویتامین های آ ، ب ، ث – ضد ترشحات غیر طبیعی رحم – ضد عطش – مسکن اعصاب – تسکین دهنده درد قاعدگی – ادرار آور – ضد خارش – تسکین دهنده درد پستان و معده .

طریقه مصرف : روزانه 10 پر میل نمایید

50- کلم

ضد نقرس – ضد روماتیسم – ضد رعشه – خواب آور – تقویت کننده حس بینایی – دارای ویتامین های آ ، ب ، ث و پی پی ی – مقوی رشد عمومی بدن – تقویت کننده اعصاب – ضد جذام – تقویت کننده تارهای صوتی – ادرار آور .

طریقه مصرف : در هفته 100 گرم میل نمایید .

51- کدو

ضد چاقی – ضد قند اضافی خون – ضد چربی خون – تب بر – تقویت کننده کبد – ضد سر درد – ضد بی خوابی – ضد یبوست – نرم کننده شکم – ادرار آور – درمان کننده اختلالات کلیه و مثانه – دافع صفرا و بلغم .

طریقه مصرف : آب پز نمده میل نمایید .

52- مرزنجوش

نشاط آور – تسکین دهنده درد سینه – ضد آسم – ضد سر درد – ضد مالیخولیا – درمان کننده زکام – تقویت کننده معده – عرق آور – ضد تشنج .

طریقه مصرف : بمدت 7 روز روزانه 2 قاشق را در 3 لیوان آب بمدت 3 دقیقه بجوشانید و 30 دقیقه بگذارید دم بکشد و سپس از صافی بگذرانید و میل کنید .

تذکر : مصرف بیش از حد بطور خالص جایز نیست .

53- مریم گلی

ادرار آور – ضد خونریزی – انرژی بخش – ملین – ضد تشنج – قاعده آور – درمان کننده سوء هاضمه – تقویت کننده اعصاب .

طریقه مصرف : بمدت یک هفته 4 قاشق را در 5 لیوان آب آنقدر بجوشانید تا 4 لیوان باقی بماند و سپس از صافی بگذرانید و هر گاه خواستید میل کنید .

54- ماست

دارای ویتامین های آ ، ب ، ث ، د – ضد عطش – طولانی کننده عمر و سلامتی – تقویت کننده معده – تقویت کننده اعصاب – آرام بخش ضد حرارت جگر – ادرار آور – خواب آور .

طریقه مصرف : روزانه یک قاشق گل سرخ را در یک پیاله ماست مخلوط کنید و میل نمایید .

55- ملکه چمنی

ادرار آور - ضد روماتیسم - مسکن درد – التیام بخش – ضد اسهال – عرق آور – ضد سنگ کلیه – تقویت کننده قلب .

طریقه مصرف : بمدت 7 روز روزانه 4 قاشق را در 6 لیوان آب آنقدر بجوشانید تا 4 لیوان باقی بماند و سپس از صافی بگذرانید و مثل آب بیاشامید .

56- مامیران

ادرار آور – ملین – تصفیه کننده خون – آرام بخش – ضد تشنج – ضد سرطان – خواب آور – ضد آسم – تقویت کننده کبد – ضد عفونی کننده پوست – ضد برص .

طریقه مصرف : بمدت 7 روز یک قاشق را در 3 لیوان آب آنقدر بجوشانید تا 2 لیوان باقی بماند و سپس از صافی بگذرانید و بعد از هر وعده غذا نیم استکان میل کنید .

تذکر : مصرف مامیران برای 5 سال به پایین مضر می باشد .

57- مرغ

تصفیه کننده خون – ضد سنگ کلیه و مثانه – ضد یرقان – ضد نقرس – ادرار آور – تب بر – ضد استفراغ – ضد اسهال .

طریقه مصرف : بمدت 7 روز روزانه یک چنگه را در 3 لیوان آب آنقدر بجوشانید تا 2 لیوان باقی بماند و سپس از صافی بگذرانید و مثل آب میل نمایید .

58- موز

خونساز – چاق کننده – لینت دهنده مزاج – دارای ویتامین های آ ، ب ، ث – نشاط آور – ملین – نرم کننده سینه – محرک شهوت .

طریقه مصرف : از هر 3 روز 1 عدد میل کنید .

59- ناخونک

آرام بخش – ادرار آور – نرم کننده شکم – خواب آور – ضد تشنج – ضد سرفه – تسکین دهنده دردهای روماتیسمی .

طریقه مصرف : بمدت 7 روز 4 قاشق را در 3 لیوان آب آنقدر بجوشانید تا 2 لیوان باقی بماند و سپس از صافی بگذرانید و روزانه یک لیوان میل کنید .

60- نسترن

دارای ویتامین ث – درمان کننده ورم های مثانه – آرام بخش – ادرار آور – ضد اسهال – دارای کلسیم فراوان .

طریقه مصرف : 300 گرم را در قوری چینی بریزید و 3 لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و بگذارید 5 ساعت دم بکشد و سپس از صافی بگذرانید و هر گاه خواستید میل نمایید .

توضیع : بدلیل اینکه با یکبار دم کشیدن مواد دارویی نسترن تخلیه نمی شود بعد از مصرف دو باره به قوری آب جوش اضافه کرده دم بکشانید و در روزهای بعدی میل نمایید .

61- نعناع

نشاط آور – تقویت کننده قلب و اعصاب – ضد خونریزی غیر طبیعی رحم – ضد نفخ – ضد سوء هاضمه – ضد تشنج – انرژی بخش – ضد آسم – تسکین دهنده درد رحم – تقویت کننده معده – ضد عفونی کننده – ضد سم – ضد چربی خون – ضد یرقان .

طریقه مصرف : بمدت 10 روز روزانه 2 قاشق را در 3 لیوان آب آنقدر بجوشانید تا 2 لیوان باقی بماند و سپس از صافی بگذرانید و بعد از هر وعده غذا یک لیوان بنوشید .

توضیع : این طرز مصرف تنها در نعناع خشک صدق می کند .

62- نیلوفر سفید

ضد تشنج – مسکن – تقویت کننده قوای مغزی و فکری – خواب آور – بند آورنده خون – ضد اسهال – عرق آور – تقویت کننده سینه .

طریقه مصرف : بمدت 7 روز روزانه 4 قاشق را در 5 لیوان آب آنقدر بجوشانید تا 4 لیوان آب باقی بماند و سپس از صافی بگذرانید و هر گاه خواستید میل نمایید .

63- نارگیل

کاهش دهنده حرارت جنسی – تقویت کننده نیروی جنسی – چاق کننده – دافع سودا و بلغم – دافع بی حسی اعضاء – ضد فلج – ضد جنون – ضد مالیخولیا – تقویت کننده کبد – ادرار آور – ضد بواسیر – ضد زخم معده – تقویت کننده کلیه ها – تسکین دهنده درد مثانه و کلیه – تقویت کننده حافظه .

طریقه مصرف : بمدت 4 روز روزانه 4 قاشق میل کنید .

64- لیمو شیرین

ضد پیری – ضد سرطان – ضد فلج کودکان – تقویت کننده اعصاب – دارای ویتامین های آ ، ب ، ث ، پ – ضد روماتیسم – ضد نقرس و واریس – تسکین دهنده درد کلیه .

طریقه مصرف : 2 عدد در روز میل کنید .

65- سنبل الطیب

آرام بخش – تقویت کننده معده و کبد – ضد سرگیجه – ضد تپش قلب – تقویت کننده قلب – ضد صرع – ضد تشنج – اشتها آور – تقویت کننده حس بینایی – قاعده آور – خواب آور – ضد کرم .

طریقه مصرف : بمدت 7 روز روزانه یک قاشق را در 3 لیوان آب بمدت 3 دقیقه بجوشانید و حدود 20 دقیقه بگذارید دم بکشد و سپس از صافی بگذرانید و بعد از هر وعده غذا یک استکان بیاشامید .

66- سوسنبر

تقویت کننده اعصاب (نشاط آور) – تقویت کننده قلب – ادرار آور – تقویت کننده قوای مغزی و فکری – عرق آور – تقویت کننده معده – قاعده آور – ضد کرم معده – سقط دهنده جنین – درمان کننده تقطیر البول – دافع سنگ مثانه – تسکین دهنده درد رحم .

طریقه مصرف : بمدت 7 روز روزانه 2 قاشق را در 2 لیوان آب بمدت 3 دقیقه بجوشانید و 30 دقیقه بگذارید دم بکشد و سپس از صافی بگذرانید و میل نمایید .

67- سداب

تقویت کننده حس شنوایی – ضد ترس و وحشت – آرام بخش – ضد تشنج – ضد سم – تقویت کننده قوای عقلی – ادرار آور – عرق آور – ضد کرم معده – ضد عفونی کننده – قاعده آور – کاهش دهنده فشار شهوت .

طریقه مصرف : بمدت 7 روز یک قاشق چای خوری را در 4 لیوان آب آنقدر بجوشانید تا 5/3 لیوان باقی بماند و سپس از صافی بگذرانید و روزانه 4 قاشق میل کنید .

68- سماق

شستشو دهنده معده – ضد اسهال – ضد خونریزی معده – ضد استفراغ – اشتها آور – ضد ترشحات غیر طبیعی رحم – تقویت کننده لثه ها – ضد مسمومیت .

طریقه مصرف : همراه غذا های گرم میل کنید .

69- سیب

تقویت کننده اعصاب – دافع بوی دهان – ضد قند خون – آرام بخش – ضد عفونی کننده دهان – دافع سموم بدن – ضد روماتیسم – ضد نقرس – تسکین دهنده دردهای مفصلی – تقویت کننده معده – نرم کننده شکم – اشتها آور – ضد خفقان – ضد آسم – ضد وسواس – مقوی قلب .

طریقه مصرف : 2 عدد هنگام خواب میل کنید .

70- سنبل ختایی

قاعده آور – نرم کننده شکم – عرق آور – ضد سرفه – ضد تشنج – تقویت کننده معده – مسکن درد – خلط آور .

طریقه مصرف : بمدت 7 روز روزانه 2 قاشق را در 3 لیوان آب آنقدر بجوشانید تا 2 لیوان باقی بماند و سپس صاف نموده و میل کنید .

71- سناء

مسهل قوی – دافع بلغم – دافع سودا – ضد جنون – تسکین دهنده درد شقیقه – تسکین دهنده درد پهلو – ضد تنگی نفس – ضد قولنج – ضد سیاتیک – ضد نقرس – دافع کرم معده – تسکین دهنده دردهای مفصلی .

طریقه مصرف : بمدت 3 روز روزانه 2 قاشق را در یک پیاله ماست یا کمی شیره مخلوط کرده صبح ناشتا میل نمایید .

72- سیزاب

اشتها آور – آرام بخش – تقویت کننده معده – تصفیه کننده خون – کمک کننده به قدرت هضم غذا – التیام بخش – ادرار آور .

طریقه مصرف : بمدت 10 روز روزانه یک چنگه را در 4 لیوان آب بمدت 3 دقیقه بجوشانید و 30 دقیقه بگذارید دم بکشد و سپس از صافی بگذرانید و مثل آب بیاشامید .

73- سیاهدانه

دارای ویتامین های آ ، د – قاعده آور – ادرار آور – عرق آور – زیاد کننده شیر مادر – دافع اخلاط سینه – ضد سم – ضد سرفه – ضد استفراغ – ضد یرقان – ضد عطش .

طریقه مصرف : 100 گرم را بکوبید و مقداری شکر به آن اضافه کنید و به مدت 7 روز میل نمایید .

74- سنجد

ضد استفراغ – دافع صفرا – تقویت کننده قلب – تقویت کننده معده – تقویت کننده قوای مغزی و فکری – ضد یرقان – ضد عطش – دارای ویتامین های آ ، ب ، کا – ضد اسهال خونی – ضد بواسیر – ادرار آور – ضد پوکی استخوان .

طریقه مصرف : به مقدار لازم

75- عسل طبیعی

طولانی کننده عمر – ضد میکروب – دافع سموم بدن – تقویت کننده کبد – ضد سنگ کلیه و مثانه – نشاط آور – ضد عفونی کننده – عرق آور – ضد یرقان – ضد عطش – ضد قلنج – خواب آور – نرم کننده شکم – اشتها آور .

طریقه مصرف : روزانه یک قاشق میل کنید .

76- عناب

کاهش دهنده حرارت بدن – کاهش دهنده فشار خون – نرم کننده سینه – تصفیه کننده خون – نرم کننده شکم – کاهش دهنده شهوت – تقویت کننده کبد – التیام بخش – کاهش دهنده چربی خون – شستشو دهنده سلولهای مغزی .

طریقه مصرف : روزانه 20 دانه را خیس نموده میل کنید .

77- عدس

تقویت کننده قوای مغزی و فکری – ضد عفونی کننده پوست بدن – دارای ویتامین های آ ، ب – قابض – کم کننده خون حیض – ضد سرفه .

طریقه مصرف : بمدت 7 روز آب پز نموده و روزانه 4 قاشق میل کنید .

تذکر : زیاده روی در مصرف موجب تولید سودا و غلظت خون و با عث دیدن خواب های پریشان می شود .

78- سیر

دارای ویتامین های ب ، ث – ضد عفونی کننده دستگاه تنفسی و گوارش – ضد سیاه سرفه – ضد عفونی کننده پوست – اشتها آور – میکروب کش – رقیق کننده خون – ادرار آور – قاعده آور – دافع سموم بدن – درمان کننده روماتیسم – ضد رعشه – تقویت کننده اعصاب – ضد سیاتیک – ضد نقرس – ضد قولنج – تسکین دهنده دردهای مفصلی – دافع اخلاط غلیظ – شفاف کننده پوست – ضد ورم – ضد سنگ کلیه و مثانه – تقویت کننده حافظه – تقویت کننده عضلات قلب – ضد سرطان – ضد عفونی کننده مجاری ادرار .

طریقه مصرف : در هفته 2 بار یک حبه سیر را بکوبید و در یک پیاله ماست مخلوط کنید و بعد از غذا میل کنید .

تذکر : زیاده روی در مصرف آن برای خون ، چشم ، بواسیر ، زنان بار دار چندان خوب نیست .

79- رازیانه

دافع کرم معده – قاعده آور – زیاد کننده شیر مادر – پاک کننده مجاری تنفس – پاک کننده مجاری کلیه و مثانه – درمان کننده سیاه سرفه – تسکین دهنده درد عادت ماهانه – تنظیم کننده عادت ماهانه – تقویت کننده حس بینایی .

طریقه مصرف : بمدت 5 روز روزانه 2 قاشق را در 3 لیوان آب آنقدر بجوشانید تا 2 لیوان باقی بماند و سپس از صافی بگذرانید و مثل آب میل کنید .

80- ریواس

دارای ویتامین های آ ، ب ، ث – کاهش دهند قند خون – نشاط آور – تقویت کننده معده و روده ها – اشتها آور – دافع صفرا – ضد استفراغ – ضد اسهال – ضد بواسیر – ضد آسم – کاهش دهنده شهوت .

طریقه مصرف : یک قاشق را در 5/1 لیوان آب آنقدر بجوشانید تا یک لیوان باقی بماند و سپس از صافی بگذرانید و بعد از غذای ظهر و شام یک استکان میل کنید .

تذکر : زیاده روی در مصرف موجب قولنج ، سنگ کلیه و مثانه و ضعف اعصاب می شود .

81- ریحان

تقویت کننده معده – ضد عفونی کننده دستگاه گوارش – ادرار آور – ضد تشنج – دافع بوی سیر و پیاز – باز کننده دماغ – ضد سم – ضد بواسیر خونی .

طریقه مصرف : یک قاشق تخم ریحان را در یک لیوان آب ولرم خیس کرده میل نمایید .

82- شقایق

نرم کننده شکم – خلط آور – ضد سرفه – آرام بخش – تقویت کننده سینه – ضد آسم – ضد یرقان .

طریقه مصرف : یک چنگه را در 4 لیوان آب آنقدر بجوشانید تا 3 لیوان باقی بماند و سپس از صافی بگذرانید و روزانه یک استکان بعد از غذا میل کنید .